12.03.2023 | Kategori : Framgångshistorier

Underhåll av flygplan i transit: STAHLWILLE sörjer för effektivitet och säkerhet


[Translate to Swedish:]

Semesterresenärer upplever gång på gång hur utsatta flygplanen är och hur känslig trafiken i luftrummet är. Även minimala störningar i slottiderna för start och landning leder till irriterande förseningar. Och det är samma sak när det gäller godstransporter. Därför förlitar sig Direct Maintenance GmbH på verktyg från STAHLWILLE. På flygplatsen i Köln/Bonn ansvarar de bland annat för att upp till 24 fraktflygplan per dag lyfter i tekniskt perfekt skick från landningsbanan.

Internationella logistikföretag och flygfraktföretag är beroende av att deras flygplan är redo och tillgängliga, eftersom snabba flygtransporter, som framför allt kommer fram i rätt tid, blir allt viktigare för den globaliserade ekonomin. År 2021 transporterades 66 miljoner ton via flyg världen över. Det var mer än före pandemin, vilken 2020 ledde till en tillfälligt låg nivå som trots det låg på imponerande 56 miljoner ton.
 

Marktjänst för luftfarkoster: Tidspress, säkerhet, tillförlitlighet

I Tyskland uppgick den totala transportvolymen via flyg år 2021 till runt 5,28 miljoner ton. Av detta hanterades 0,97 miljoner på Konrad-Adenauer-flygplatsen i Köln/Bonn. Flygplatsen är därmed det tredje viktigaste navet för den tyska flygfrakttrafiken till Frankfurt am Main och Leipzig/Halle. Inte att undra på alltså att ett av världens största flygfraktföretag har ett logistiknav här. Här hanteras 22 till 24 fraktflyg per dag. De måste underhållas när de är i transit, alltså innan de kan flyga vidare. Och ingen av dem får stanna på marken för länge.

Kraven på tjänsterna är därför höga, bekräftar Direct Maintenance GmbH, vars team tar hand om logistiken för flygplansflottan på plats. Serviceteknikerna måste garantera högsta möjliga säkerhet och tillförlitlighet och samtidigt hålla sig till strikta tidsplaner. Därför valde företaget verktyg från STAHLWILLE.
 

Ett brett luftfartssortiment

En självklarhet: Om man måste jobba snabbt, hantera mycket dyra komponenter och själv, genom sin precision vid arbetet, är medansvarig för flygplanets senare säkerhet, vill man naturligtvis ha verktyg som inte kräver några kompromisser. Som man alltid kan lita på till 100 procent.

”STAHLWILLE gör det med sina verktygslösningar möjligt för oss att jobba effektivt, samtidigt som de erbjuder den säkerhet som krävs.”

Michael Pohensky, stationschef för Direct Maintenance på anläggningen i Köln-Bonn
 

En stor del av arbetet kräver mobila verktygsförvaringssystem som verktygsväskor eller -vagnar. Pohensky: “Allt är översiktligt placerat i helt utdragbara lådor och snabbt redo att användas. Detta underlättar ett effektivt arbete.”

Effektivt FOD-skydd

Även när det gäller säkerheten uppfyller STAHLWILLE alla önskemål: Verktygen är designade utan skruvar som kan lossna, tappas bort och orsaka skador till följd av främmande föremål (FOD) under drift. Tack vare QuickRelease – det enda låssystemet som låser alla element säkert utan extra utrymmesbehov, från drivning till förlängning och hylsnyckelinsats – garanteras dessutom att verktygen som sätts på inte går förlorade. Och tack vare Tool Control System (TCS) märker man direkt om till exempel en mutter eller förlängning saknas i verktygsvagnen eller transportlådan.

Han fortsätter: Som mångårig partner till flygindustrin vet STAHLWILLE vad som är viktigt – och hjälper teknikerna med exakt de produkter de behöver!

[Translate to Swedish:]
[TRANSLATE TO SWEDISH:]

[Translate to Swedish:]