06.03.2020 | Kategori : Produkter

MYCKET MER ÄN BARA VARMLUFT! STAHLWILLE HOS SCHROEDER FIRE BALLOONS.

Meet the STAHLWILLE Tool Experts – avsnitt 5


Please accept marketing-cookies to watch this video.

Fyra av brännaren som en drake, kapa banden, njut av det blå och landa säkert!

Resan med varmluftsballongen tar oss till nya höjder – och till nästa avsnitt av STAHLWILLE Tool Experts! Idag är vi på besök hos Tysklands enda tillverkare av varmluftsballonger – nämligen Theo Schroeder fire balloons GmbH!

”Att åka luftballong är för mig det härligaste sättet att förflytta sig", säger René Krämer, VD för det 34-åriga och traditionstyngda företaget i staden Schweich i västra Tyskland. Per år bygger de runt 25 medarbetarna 50 ballonger – i klassisk ballongform men även i helt individuella former som clowner, kattansikten eller tekannor.

Men det krävs en hel del innan man kan lyfta. Korgen ska flätas, ballongen ska sys ihop och brännaren ska monteras och underhållas. Allt arbete görs för hand.

Att allt måste vara 100 % säkert med 8 000 hk och höjder på tiotusentals fot är en självklarhet. Företaget fire balloons förlitar sig därför på kvalitetsverktyg från STAHLWILLE. För de många förskruvningarna av flaskor och brännare gäller nämligen vitt skilda åtdragningsvärden som måste hållas. Då kommer STAHLWILLE MANOSKOP® 730 väl till pass, som kan ställas in snabbt och samtidigt sörjer för en hög säkerhet.

Men även konventionella verktyg som STAHLWILLE skruvmejslar, fintandade spärrar eller tänger används dagligen av medarbetarna på verkstaden.

Och de gör man av mångårig övertygelse: ”Jag är helt säker: Den första skruvmejseln som min far la i min hand kom från STAHLWILLE", avslutar René Krämer.

Upplev själva STAHLWILLE Tool Experts spännande arbete ur ett nytt perspektiv – på Theo Schroeder fire balloons GmbH!

Please accept marketing-cookies to watch this video.
MEET THE STAHLWILLE TOOL EXPERTS - SCHROEDER FIRE BALLOONS