06.04.2020 | Kategori : Tryck

FALLSÄKRINGAR FÖR VERKTYG

Wuppertal, März 2020


Verktygsspecialisten från Wuppertal – STAHLWILLE – är en av de ledande leverantörerna av momentlösningar och har även en rad produkter för fallsäkring av verktyg och smådelar i sitt sortiment. Monterings-, reparations- och underhållsarbeten, t.ex. på vindkraftverk men även på stegar och höga byggnadsställningar, ställer särskilda krav på säkerheten för användare och verktyg. Bara när personalen i fråga och den utrustning som tas med är tillförlitligt skyddade mot fall kan arbetet utföras säkert och effektivt. Därför erbjuder STAHLWILLE ett sortiment av fallsäkringar för verktyg, som kan användas i dessa speciella fall.

I sortimentet ingår 14 olika enskilda lösningar med totalt 33 artiklar, alltifrån verktygshölster via utlösarskydd till olika typer av fästband. Flexibla fästband kan exempelvis användas för att mjukt fånga upp verktyg, med en vikt på upp till 15,9 kilo, som ramlar ner. Spiralfästband erbjuder lång räckvidd samtidigt som de har en utrymmessnål design. Påsar för smådelar med patenterat säkerhetslås sörjer för att inget kan ramla ut av misstag, samtidigt som man enkelt kommer åt delarna.

Om kunden så önskar kan STAHLWILLE även leverera verktyg och verktygssatser där fallsäkringen redan är integrerad. Användaren slipper då lägga tid på fixeringen. Förutom fallsäkringen bidrar STAHLWILLE:s sedan länge välbeprövade QuickRelease-säkerhetsspärr på förlängningar och insticksverktyg stort till säkerheten.

På förfrågan tillverkar STAHLWILLE även individuella Tool Control System-säkerhetsinsatser av skumgummi som förvaringssystem. De ger fallsäkrade verktyg ett skydd med perfekt passform och sörjer tack vare verktygsutsnitten i signalfärg för att användaren direkt ser om något verktyg saknas.

STAHLWILLE:s sortiment av fallsäkringar för verktyg förebygger olyckor och skador med lösningar som är speciellt utformade för den aktuella användningen.