Företaget


Ett företag som STAHLWILLE, med traditionerna djupt rotade i vår hembygd men med en ambitiös internationell strategi, kommer alltid att ha gott om nyheter att förmedla. På denna sida hittar du stora mängder aktuell information om såväl företaget som varumärket.

Tillverkad i Tyskland sedan 1862

Långt innan "Made in Germany" användes som kvalitetsgaranti förstod Eduard Wille att högsta möjliga kvalitet var nyckeln till god utveckling och produktion. I Wuppertal-Cronenberg, företagets hemvist, byggde han upp en av Europas modernaste verktygssmedjor. Tack vare den höga kvaliteten på de produkter han och hans team tillverkade fick de snabbt ett mycket gott rykte.

Framgång uppnås av människor

Alltsedan starten har STAHLWILLE varit en ansvarsfull arbetsgivare – grundaren förstod att även de bästa produkterna är värdelösa om medarbetarna inte är fullt engagerade i sina arbetsuppgifter. Sedan dess och fram till idag delar STAHLWILLEs personal – som idag uppgår till mer än 600 – passionen för perfektion i produktionen av handverktyg.

Kompromisslöst trogna våra geografiska rötter

Som ett av mycket få företag i handverktygsbranschen är STAHLWILLE trogna Tyskland som tillverkningsställe. Vi anser att det bara är här som vi kan garantera att vårt ambitiösa kvalitetsmål uppfylls: Varje enskild produkt måste överträffa de krav som ställs i standarderna. STAHLWILLE utvecklar och producerar med hjälp av toppmoderna processer sina verktyg på tre platser i Tyskland.

Försäljning och distribution – hela världen som marknad

55 procent av de verktyg vi på STAHLWILLE producerar exporteras till över 90 länder. Företaget levererar till ett tätt nätverk av återförsäljare, och har även egna försäljningsdepåer i USA och Kina.

Prize-winning technology

STAHLWILLEs engagemang för kvalitet har resulterat i flera utmärkelser – en av dem är den eftertraktade ”iF Design Award" i kategorin industriell design. STAHLWILLE har tilldelats detta pris fyra gånger: 2011, 2013, 2014 och 2017 . År 2015 var företaget även nominerat till "German Design Award".

Företag
Varumärket STAHLWILLE i ny design

I år firar STAHLWILLE 160-årsjubileum. I 160 år har vi strävat efter högsta kvalitet och precision i sann pionjäranda. I enlighet med denna tradition markerar 2022 inte bara ett speciellt företagsjubileum. Det är också året då vi helt och hållet omarbetade vårt varumärke och vår företagsdesign. Mer markant, progressivt, autentiskt och framför allt...

Detaljer
[Translate to Swedish:] [Translate to Deutschland - English:]
Företag
STAHLWILLE HAR LICENS ATT KALIBRERA.

Redan tidigt insåg STAHLWILLE betydelsen av standardisering och kalibreringsteknik. 1997 ackrediterades företaget som Tysklands första tillverkare av momentnycklar av tyska kalibreringstjänsten DKD. Och fick därmed även licens att hänföra mätvariabeln vridmoment till den nationella standarden och att ställa ut kalibreringscertifikat. Idag är...

Detaljer
Företag
INTERNATIONAL SALES MEETING

Vi ser fram emot att få hälsa 15 kollegor från 13 länder välkomna till oss på huvudkontoret i Wuppertal vid årets International Sales Meeting (ISM). Redan för många år sedan startade vi ISM för att kortfattat informera om produktnyheter och koncernens strategiska riktning.

Detaljer
Fler nyheter