Innovation baserat på tradition


I mer än 150 år har varumärket STAHLWILLE stått för en ständig strävan efter perfektion. Företagets grundare, Eduard Wille, fastställde den vägledande princip som sedan dess konsekvent har tillämpats av vår personal: Att utveckla och producera de bästa verktygen för och med kunden – inget annat duger.

Tillverkad i Tyskland sedan 1862

Långt innan "Made in Germany" användes som kvalitetsgaranti förstod Eduard Wille att högsta möjliga kvalitet var nyckeln till god utveckling och produktion. I Wuppertal-Cronenberg, företagets hemvist, byggde han upp en av Europas modernaste verktygssmedjor. Tack vare den höga kvaliteten på de produkter han och hans team tillverkade fick de snabbt ett mycket gott rykte.

Framgång uppnås av människor

Alltsedan starten har STAHLWILLE varit en ansvarsfull arbetsgivare – grundaren förstod att även de bästa produkterna är värdelösa om medarbetarna inte är fullt engagerade i sina arbetsuppgifter. Sedan dess och fram till idag delar STAHLWILLEs personal – som idag uppgår till mer än 600 – passionen för perfektion i produktionen av handverktyg.

Kompromisslöst trogna våra geografiska rötter

Som ett av mycket få företag i handverktygsbranschen är STAHLWILLE trogna Tyskland som tillverkningsställe. Vi anser att det bara är här som vi kan garantera att vårt ambitiösa kvalitetsmål uppfylls: Varje enskild produkt måste överträffa de krav som ställs i standarderna. STAHLWILLE utvecklar och producerar med hjälp av toppmoderna processer sina verktyg på tre platser i Tyskland.

Försäljning och distribution – hela världen som marknad

55 procent av de verktyg vi på STAHLWILLE producerar exporteras till över 90 länder. Företaget levererar till ett tätt nätverk av återförsäljare, och har även egna försäljningsdepåer i USA och Kina.

Prize-winning technology

STAHLWILLEs engagemang för kvalitet har resulterat i flera utmärkelser – en av dem är den eftertraktade ”iF Design Award" i kategorin industriell design. STAHLWILLE har tilldelats detta pris fyra gånger: 2011, 2013, 2014 och 2017 . År 2015 var företaget även nominerat till "German Design Award".

STAHLWILLE IDAG

Innovativa verktyg,

100%

tysktillverkade

Mer än

600

högt kvalificerade medarbetare

Exporterar till mer än

90

länder runt om i världen

STAHLWILLE-kvalitet

STAHLWILLE kompromissar aldrig med kvaliteten. All tillverkning av företagets produkter sker under strängast möjliga kvalitetskontroll på tre platser i Tyskland. De senaste tillverkningsmetoderna kombineras med material av allra högsta kvalitet och därmed säkerställs att avvikelserna med god marginal ligger inom gällande toleransnivåer. Och sist men inte minst är det närheten till kunden och förståelsen för produktionsprocesser och -krav som skapar den innovation marknaden behöver.

Utbildningsseminarier och guidade turer i fabriken

STAHLWILLEs personal

För att kunna uppfylla de höga krav på kvalitet och innovation som STAHLWILLEs kunder ställer behöver företaget en välutbildad och engagerad personal. För närvarande är vi 600, men antalet ökar stadigt i takt med att företaget expanderar. Om du tror att du har vad som krävs för att arbeta på STAHLWILLE är du välkommen att skicka oss en ansökan.

Karriär hos STAHLWILLE.

STAHLWILLE globalt

STAHLWILLE är nära sina kunder var de än är. Tack vare ett tätt sammansvetsat nätverk och effektiva logistiksystem når våra produkter alltid snabbt sin destination. Mer än 100 lokala distributörer och återförsäljare finns tillgängliga för att, på samma sätt som STAHLWILLEs erfarna applikationsutvecklare, kunna erbjuda slutanvändare runt om i världen värdefulla råd och tips.

Lokala kontakter

Kundkommentarer

"Du vet inte vad precision är förrän du har hållit STAHLWILLE-verktyg i handen."
"Jag vet att STAHLWILLEs verktyg är dyrare. Men exaktheten, den ergonomiska designen och den förbättrade effektiviteten är värt pengarna."
"Vid momentdragning behöver jag maximal prestanda, och det kan jag lita på att STAHLWILLE ger mig."
"Vi behöver inte ersätta våra verktyg lika ofta nu när vi använder STAHLWILLE. Kvalitet lönar sig."